24/2, presentació de l’edició ampliada de la recerca ‘Sabers i Pràctiques Feministes: una aproximació al Moviment Feminista de Catalunya ”

Feministes_alaplaça

Feministes Indignades a Plaça Catalunya el 12M15M de 2012. Autora: Bárbara Boyero.

El proper dimarts 24 de febrer de 2015, a les 18:30h. a la Sala La Cuina, del Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 3, metro Urquinaona, Barcelona), ACSUR Catalunya presenta  l’edició ampliada i la web de la recerca Sabers i Pràctiques Feministes: una aproximació al Moviment Feminista de Catalunya, correalitzada per María Palomares Arenas Cabral i  jo mateixa, en el marc del Programa Veus Dones Sud d’ACSUR-Las Segovias.

En l’acte participaran Lola Badenes, coordinadora d’ACSUR; Bàrbara Ramajo de Ca la Dona, Edurne Jiménez, membre de l’associació Candela, activista i investigadora feminista, i Sara Cuentas de la Comissió de Gènere de La Fede.cat (Federació catalana d’ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament), participants a la recerca i al procés de devolució, i jo mateixa com a coautora de la recerca.

Podeu descarregar la nota de premsa aquí.

Tot partint del fet que al moviment feminista català hi ha sabers i experiències feministes transformadores específics, la recerca busca reconèixer-los i augmentar la valoració i comprensió del moviment feminista per tota la societat, així com establir un diàleg amb les ONG, i , en concret, amb les de cooperació al desenvolupament (ONGD), per ajudar a que assumeixin aquests discursos i pràctiques,més enllà d’aplicar la perspectiva de gènere en les seves accions, per a redirigir la cooperació cap a sentits més transformadors.

L’edició ampliada de la recerca Sabers i Pràctiques Feministes: una aproximació al Moviment Feminista de Catalunya és fruit de la devolució de la primera edició de la investigació amb dones, lesbianes i trans del moviment feminista i del sector de les ONGD entrevistades i implicades en el procès, realitzada durant tot el primer semestre de 2014 sota la meva coordinació. Com a resultat, ACSUR va decidir actualitzar les recomanacions amb perspectiva de gènere per a la reflexió de cara a les ONGD catalanes a partir de les reflexions de les dones de les ONGD, tot adaptant-les al context actual; realitzar una edició ampliada de la recerca incorporant les aportacions, canvis i esmenes, i fer una web on publicar el resultat final i compartir-lo amb el moviment feminista, les ONG i la societat en general.

Us convidem a assistir a l’acte i participar als debats i reflexions que hi tindran lloc.

Si voleu més informació podeu contactar-me com a responsable del Programa Veus Dones Sud, al telèfon 93 317 86 07 o al mail genereacsur@gmail.com

Quant a joanagarciagrenzner

Periodista, formadora i investigadora especialitzada en gènere i comunicació.
Aquesta entrada s'ha publicat en Altres publicacions/ Otras publicaciones, Sobre mi i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari