Drets econòmics, treball domèstic, reproductiu i de cura / Derechos económicos, trabajo doméstico, reproductivo y de cuidados

Les dones fem dos terços del treball mundial i posseïm només l’1% de la riquesa L’economia de mercat, on treballem en condicions de discriminació salarial directa i indirecta, temporalitat, parcialitat, precarietat…. és només la punta de l’iceberg de totes les tasques  que fem.  El treball domèstic, reproductiu i de cura de criatures i familiars grans o ‘depenents’ sosté l’economia productiva, i s’ha assignat a les dones en la divisió sexual del treball que estructura les societats patriarcals capitalistes, però no es comptabilitza ni valora socialment.  Des dels anys 70, organitzacions, xarxes i economistes feministes proposen un canvi de paradigma social i econòmic que posi la vida de les persones i el planeta en el centre enlloc dels beneficis empresarials. A continuació teniu alguns articles que analitzen la situació de les dones a l’esfera productiva i reproductiva.

Las mujeres hacemos dos tercios del trabajo mundial y poseemos sólo el 1% de la riqueza. La economía de mercado, donde trabajamos en condiciones de discriminación salarial directa e indirecta, temporalidad, parcialidad, precariedad …. es sólo la punta del iceberg de todas las tareas que hacemos. El trabajo doméstico, reproductivo y de cuidado de criaturas y familiares mayores o ‘dependientes’ sostiene la economía productiva, y se ha asignado a las mujeres en la división sexual del trabajo que estructura las sociedades patriarcales capitalistas, pero no se contabiliza ni valora socialmente. Desde los años 70, organizaciones,  redes y economistas feministas proponen un cambio de paradigma social y económico que ponga la vida de las personas y el planeta en el centro en vez de los beneficios empresariales. A continuación tenéis algunos artículos que analizan la situación de las mujeres en la esfera productiva y reproductiva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s