Formació i sensibilització/ Formación y sensibilización

Des  de fa uns anys, imparteixo tallers de formació sobre comunicació per a organitzacions;  perspectiva de gènere, classe i ètnia en la informació/comunicació; història del moviment feminista i pels drets de les dones; introducció a l’economia feminista; efectes de la crisi econòmica, del treball de cura i de sostenibilitat ambiental en les dones i des de la perspectiva de gènere; gènere i desenvolupament;  paper de les dones com a constructores de pau; violències de gènere; salut i drets sexuals i reproductius… Aqui teniu informació d’algun dels projectes i tallers que he coordinat darrerament, així com de la meva participació en xerrades, seminaris i encontres diversos.

Desde hace unos años, imparto talleres de formación sobre comunicación para organizaciones; perspectiva de género, clase y etnia en la información y comunicación; historia del movimiento feminista y por los derechos de las mujeres; introducción a la economía feminista; género y desarrollo; efectos de la crisis económica, del trabajo de cuidados y de sostenibilidad en las mujeres y con perspectiva de género; papel de las mujeres como constructoras de paz; violencias de género; salud y derechos sexuales y reproductivos… Aquí tenéis información de los proyectos y talleres que he coordinado últimamente, así como de mi participación en charlas, seminarios y encuentros diversos.

 
 • 1er Fòrum sobre Feminització de la Migració Andina. Quito, 14 i 15 de setembre de 2011, organitzat pel Fons Abriendo Mundos i Intermón Oxfam- Gran Bretanya. Presentació de la sessió formativa sobre representació de les dones migrades en mitjans de comunicació del curs “Dones migrades, dones amb drets: la comunicació amb visió de gènere, una eina que obre mons” en representació de La Independent-Agència de Notícies amb Visió de Gènere. / 1er Foro sobre Feminización de la Migración Andina. Quito, 14 y 15 de septiembre de 2011, organizado por el Fondo Abriendo Mundos e Intermón OxfamGran Bretaña. Presentación de la sesión formativa sobre representación de las mujeres migradas en medios de comunicación del curso “Mujeres migradas, mujeres con derechos: la comunicación con visión de género, una herramienta que abre mundosen representación de La Independent.
 • Traducció i correcció d’estil del monogràfic “Situació de la Salut Sexual i Reproductiva de les Dones a Llatinoamèrica i Carib”, editat per la Fundació Sida i Societat i SEMLAC (Servicio de Información de la Mujer de Latinoamérica y Caribe), juny de 2011. / Traducción y corrección de estilo del monográfico Situación de la Salud Sexual y Reproductiva de las Mujeres en Latinoamérica y Caribe”, editado por la Fundación Sida y Sociedad y SEMLAC (Servicio de Información de la Mujer de Latinoamérica y Caribe), junio de 2011 .
 • Tallers “Periodisme plural: per una informació que inclogui a totes i tots” per a professionals de les emissores locals de COM Ràdio. Juny-juliol 2011.  Sessions sobre tractament informatiu de la violència de gènere i representació mediàtica de les dones migrades i del Sud. Produccio de La Independent en col·laboració amb Joana Gallego i Elena Tarifa. / Talleres “Periodismo plural: por una información que incluya a todas y todos” para profesionales de las emisoras locales de COM Ràdio. Junio-julio 2011. Sesiones sobre tratamiento informativo de la violencia de género y representación mediática de las mujeres migradas y del Sur. Producción de La Independent en colaboración con Joana Gallego y Elena Tarifa.
 • Xerrada: Anàlisi amb perspectiva de gènere dels discursos informatius sobre la crisi als mitjans convencionals. Taller: La construcció mediàtica de les altres: com els mitjans representen les dones migrades i del Sud. Eix de Feminismes, Fòrum Social Temàtic de Madrid, 8 de maig de 2011. / Charla: Análisis con perspectiva de género de los discursos informativos sobre la crisis en los medios convencionales. Taller: La construcción mediática de las otras: como los medios representan las mujeres migradas y del Sur. Eje de Feminismos, Foro Social Temático de Madrid, 8 de mayo de 2011.
 • Taller sobre representació de les dones migrades als mitjans de comunicació per a un grup de treballadores domèstiques migrades, en el marc dels tallers de ràdio impartits per Red Mixtura, Asociación por la Diversidad, la Equidad y la Democracia, Espai Obert, Barcelona, 19 de març de 2011. / Taller sobre representación de las mujeres inmigradas en los medios de comunicación para un grupo de trabajadoras domésticas migrantes, en el marco de los talleres de radio impartidos por Red Mixtura, Asociación por la Diversidad, la equidad y la Democracia, Espacio Abierto, Barcelona, 19 de marzo de 2011.
 • VI Jornades GrediDona “Diàlegs intergeneracionals i interculturals de gènere”, organitzades pel Grup de Recerca i Estudis sobre Dones i Interculturalitat (GREDI), Facultat de Pedagogia UB, 18 de març de 2011. Participació a la taula “Entreteixint mirades” amb ponència sobre traspàs generacional en el moviment feminista./VI Jornadas GrediDona Diálogos intergeneracionales e interculturales de género”, organizadas por el Grupo de Investigación y Estudios sobre Mujeres e Interculturalidad (GREDI), Facultad de Pedagogía UB, 18 de marzo de 2011. Participación en la mesa Entretejiendo miradascon ponencia sobre traspaso generacional en el movimiento feminista.
 • Taller sobre migració en femení. Jornades “Desmuntant fronteres quotidianes” de formació i sensibilització, Centre Social de Sants, 12 de març de 2011. / Taller sobre migración en femenino. Jornadas “Desmontando fronteras cotidianas” de formación y sensibilización, Centro Social de Sants, 12 de marzo de 2011.
 • Xerrada sobre els efectes de la crisi sobre les dones, Conferència de Delegades i Delegats Sindicals de CGT, 3 de març de 2011. / Charla sobre los efectos de la crisis sobre las mujeres, Conferencia de Delegadas y Delegados Sindicales de CGT, 3 de marzo de 2011.
 • Dones migrades, dones amb drets: la comunicació amb visió de gènere, una eina que obre móns. 8 tallers sobre gènere, migració i comunicació a periodistes, professionals de comunicació i associacions de dones migrades. Setembre-Novembre 2010. 1ª producció de La Independent, Agència de Notícies amb Visió de Gènere. Aquí teniu tots els recursos dels tallers: powerpoints, bibliografia… / Mujeres migradas, mujeres con derechos: la comunicación con visión de género, una herramienta que abre mundos. 8 talleres sobre género, migración y comunicación a periodistas, profesionales de comunicación y asociaciones de mujeres migradas. Septiembre-Noviembre 2010. 1 ª producción de La Independiente, Agencia de Noticias con Visión de Género. Aquí tenéis todos los recursos de los talleres: powerpoints, bibliografía …
 • Dinamització del Feminari 2010, sessió de formació interna sobre treball reproductiu i de cura per al personal laboral d’ACSUR Las Segovias-Catalunya, 18 de juny de 2010. / Dinamización del Feminario 2010, sesión de formación interna sobre trabajo reproductivo y de cuidado para el personal laboral de ACSUR Las Segovias-Cataluña, 18 de junio de 2010.
 • Representació del Periòdic Diagonal a la Trobada Internacional de Comunicació Alternativa organitzada per ACSUR-Las Segovias a Rabat amb una ponència sobre informació amb perspectiva de gènere en mitjans comunitaris, 4 al 6 de juny de 2010./Representación del Periódico Diagonal en el Encuentro Internacional de Comunicación Alternativa organizada por ACSUR-Las Segovias en Rabat con una ponencia sobre información con perspectiva de género en medios comunitarios, 4 al 6 de junio de 2010.
 • Taller sobre perspectiva de gènere en la informació, Curs de Periodisme Crític de l’Associació Punto y Coma Comunicación (Periòdic Diagonal), Madrid, 30 d’abril de 2010./ Taller sobre perspectiva de género en la información, Curso de Periodismo Crítico de la Asociación Punto y Coma Comunicación (Periódico Diagonal), Madrid, 30 de abril de 2010.
 • Taller d’anàlisi de la divisió sexual del treball al Centre Social Patio Maravillas, Madrid, 14 de Febrer de 2010./ Taller de análisis de la división sexual del trabajo en el Centro Social Patio Maravillas, Madrid, 14 de Febrero de 2010.
 • Disseny, preparació i dinamització del taller sobre representació desigual de gènere i perspectiva de gènere en mitjans de comunicació per a participants del Fòrum Social Mundial a Madrid, en representació del periòdic Diagonal, juntament amb la cooperativa Pandora Mirabilia Gènere i Comunicació. 30 de gener de 2010./ Diseño, preparación y dinamización del taller sobre representación desigual de género y perspectiva de género en medios de comunicación para participantes del Foro Social Mundial en Madrid, en representación del periódico Diagonal, junto con la cooperativa Pandora Mirabilia Género y Comunicación. 30 de enero de 2010.
 • Formació i coordinació d’un equip del Servei d’Anàlisi de Mitjans Internacionals del Ministeri de Comunicació de Veneçuela per a la Fundació Centre d’Estudis Polítics i Socials (CEPS). Capacitació en anàlisi i seguiment de notícies sobre diaris internacionals i identificació de missatges clau, fonts d’informació i contrast d’informacions. / Formación y coordinación de un equipo del Servicio de Análisis de Medios Internacionales del Ministerio de Comunicación de Venezuela para la Fundación Centro de Estudios Políticos y Sociales (CEPS). Capacitación en análisis y seguimiento de noticias sobre diarios internacionales e identificación de mensajes clave, fuentes de información y contraste de informaciones.
 • Ponència sobre representació i perspectiva de gènere en mitjans de comunicació, organitzada pel periòdic Diagonal. Centre Social El Dragón, 13 de novembre de 2009./ Ponencia sobre representación y perspectiva de género en medios de comunicación, organizada por el periódico Diagonal. Centro Social El Dragón, 13 de noviembre de 2009.
 • Ponència sobre tractament  informatiu de la violència de gènere en el III Seminari sobre Maltractament a Gent Gran, organitzat per la Unió Democràtica de Pensionistes, Alcalá de Henares, 20 de maig de 2009. /Ponencia sobre tratamiento informativo de la violencia de género en el III Seminario sobre Maltrato a Personas Mayores, organizado por la Unión Democrática de Pensionistas, Alcalá de Henares, 20 de mayo de 2009.
 • Assessoria tècnica al Ministeri del Despatx de la Presidència de la República de Veneçuela com a col·laboradora de la Fundació CEPS (Centre d’Estudis Polítics i Socials). Treball de recerca i anàlisi de les  lleis i polítiques de gènere i igualtat: pressupostos amb perspectiva de gènere; Llei pel Dret de les Dones a una Vida lliure de Violència, projectes de llei d’igualtat i eqüitat de gènere i de pensions per a les mestresses de casa; aplicació de perspectiva de gènere en salut sexual i reproductiva…./ Asesoría técnica al Ministerio del Despacho de la Presidencia de la República de Venezuela como colaboradora de la Fundación CEPS (Centro de Estudios Políticos y Sociales). Trabajo de investigación y análisis de las leyes y políticas de género e igualdad: presupuestos con perspectiva de género; Ley por el Derecho de las Mujeres a una Vida libre de Violencia, proyectos de ley de igualdad y equidad de género y de pensiones para las amas de casa; aplicación de perspectiva de género en salud sexual y reproductiva ….

http://www.pikaramagazine.com/?p=5969

Grup Interuniversitari Copolis “Benestar, comunitat i control social”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s